Karen Whitsett – Dân Biểu Hạ Viện tiểu bang Michigan

Karen Whitsett – Dân Biểu Hạ Viện tiểu bang Michigan, thành viên đảng Dân chủ – vừa bình phục khỏi dịch bịnh Chinese virus và cô nói đó là nhờ vào dược phẩm hydroxychloroquine mà bác sỹ đã kê toa cho cô.
Whitsett dùng thuốc kết hợp với kháng sinh vào ngày 31/3 và cho biết cô bắt đầu cảm nhận sự hồi phục chỉ trong “chưa đầy hai tiếng”.
“Thực sự có nhiều điều để nói về tổng thống… người đã thúc đẩy vấn đề”, Whitsett nói trong một cuộc phỏng vấn với Detroit Free Press. “Ông ấy là người duy nhất có thẩm quyền để khiến nó trở nên ưu tiên.”
Tổng thống Trump là người đã tích cực khuyến khích việc sử dụng hydroxychloroquine trong các cuộc họp cập nhật về tình hình Chinese virus, bất chấp nhiều chỉ trích cho rằng loại thuốc này có thể gây nguy hiểm và hiệu quả của nó chưa được chứng minh. Thế nhưng, đứng trước lựa chọn sanh tử, giữa lằn ranh sống chết của bịnh nhân, ông Trump đã quyết liệt yêu cầu FDA chuẩn thuận việc sử dụng hydroxychloroquine trong các trường hợp khẩn cấp với sự kê toa của bác sỹ. Nhiều ca hồi phục như trường hợp của Dân biểu Whitsett đã chứng minh tính đúng đắn trong quyết định táo bạo của ông.
Tổng Thống Trump đã gởi lời chúc mừng tới Whitsett. Khi được hỏi liệu cô có nghĩ rằng ông Trump có thể đã cứu mạng cô hay không, Whitsett trả lời: “Vâng, đúng vậy.” và nói thêm: “Tôi cảm ơn ông ấy vì điều đó”.
Còn như thường lệ, những kẻ mỉa mai, chế giễu, chỉ trích ông Trump vì quyết định trên đang ngậm miệng im lặng. Đếm số ca nhiễm, đếm số tử vong, phớt lờ số người hồi phục, chờ đợi một câu chuyện khác để moi móc ông Trump tiếp.
(Tin Bui Chan)
                    *******************************************************

A Democratic state representative from Detroit has recovered from coronavirus and she says it was the combination of the drug hydroxychloroquine and President Trump that saved her life.

State Rep. Karen Whitsett’s husband is an engineer at Detroit Metropolitan Airport and the two believe they were exposed to COVID-19 through his job.

DETROIT BUS DRIVER DIES OF CORONAVIRUS AFTER POSTING VIDEO TO TAKE VIRUS SERIOUSLY

Whitsett said she started experiencing shortness of breath, sinus issues, and swollen lymph nodes and tested positive for the virus on Monday.

Her doctor prescribed hydroxychloroquine, a drug used to prevent and treat malaria and also used to treat lupus, rheumatoid arthritis, and medical conditions.

Trump has touted the use of hydroxychloroquine during his daily coronavirus briefings despite push back from health experts who warn that the drug could potentially be dangerous and its effectiveness against COVID-19 hasn’t been proven.

“It has a lot to do with the president … bringing it up,” Whitsett said in an interview with the Detroit Free Press. “He is the only person who has the power to make it a priority.”

Whitsett began taking the drug in combination with antibiotics on March 31 and said she started receiving relief in “less than two hours.”

Asked whether she thinks Trump may have saved her life, Whitsett said: “Yes, I do,” and “I do thank him for that.”

Advertisement
This entry was posted in Tin tức thời sự, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s